برگزاری کارگاه "قصه گویی و رشد معنوی کودکان" با حضور
"دکتر سیاوش کاظمی"
ویژه والدین
پنج شنبه 28بهمن
ساعت 10
برگزاری کارگاه "قصه گویی و رشد معنوی کودکان" با حضور
"دکتر سیاوش کاظمی"
ویژه والدین
پنج شنبه 28بهمن
ساعت 10
نشست تخصصی هماندیشی با حضور بانوان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با موضوع "نقش زنان در ایجاد و توسعه فرهنگ کتابخوانی" در کتابخانه مرکزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان
همدان، نشست هماندیشی "نقش زنان در ایجاد و توسعه فرهنگ کتابخوانی"، در
بهمن ماه با حضور مدیرکل، کارشناسان ستادی، رؤسای شهرستانها، جمعی از کتابداران و
اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و عضو شورای بانوان فرهیخته
در سالن جلسات اداره کل کتابخانههای عمومی
استان همدان برگزار شد.
منصوره حسینیشعار، رئیس کتابخانه مرکزی هدف از این نشست را بررسی عوامل مؤثر بر ایجاد و توسعه فرهنگ کتابخوانی، اهمیّت کتاب و کتابخوانی، فرهنگ خانواده و تأثیر آن بر خواندن، فرهنگسازی و تغییر نگرش جامعه نسبت به خواندن، نقش بانوان در تغییر مسیر رفتاری خانواده، نقش بانوان در مدیریت زمان و برنامهریزی برای مطالعه در خانواده و ... عنوان کرد.
در ابتدای این نشست عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان، ضمن بیان اهمیّت کتاب، کتابخانه، مطالعه و خواندن در توسعه جوامع به اهمیّت و نقش انکارناپذیر زنان در تعالی فرهنگ و اندیشه، تعریف مسیر رفتاری و نیز نقش آنان در ایجاد و توسعه فرهنگ کتابخوانی در خانواده و جامعه اشاره کرد.
در ادامه این نشست، مینو محمودی رئیس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی، کتابخانه را یکی از اصول اولیّه جامعه برشمرد و به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی از دوران کودکی در خانواده تأکید کرد. مهناز سلیمی دبیر این شورا نیز به مربی و الگو بودن زنان در تمامی زمینهها اشاره کرد. وی با توجه به اینکه نخستین دنیایی که کودک وارد آن میشود خانواده است و شخصیت کودک در تمامی زمینهها با تأثیر از خانواده به ویژه مادر شکل میگیرد، لذا اگر مادر اهل مطالعه باشد انگیزههای لازم در کودک نیز جهت خواندن و مطالعه ایجاد میشود، بر اهمیّت الگو بودن آنان در این زمینهی خاص در خانواده اشاره داشت.
مرضیه پیلهور و طیبه زارعزاده دیگر اعضای شورای زنان فرهیخته بر قانونمند عمل کردن، انتقال تجریبات و مهارتهای خواندن و تشویق دیگران به خواندن، اجرای برنامههای فرهنگی در سازمانهای مختلف، برنامهی معرفی کتابهای مناسب، لزوم بازنگری در زیرساختهای آموزش و پرورش به دلیل نقش آموزش و پرورش در توسعه و ترویج کتابخوانی تأکید داشتند.
توسط بخش کودک کتابخانه ی مرکزی همدان برگزار شد:
برگزاری نشست کتابخوان مدرسه ای
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، رئیس کتابخانه مرکزی استان همدان، اظهار داشت : نشست مدرسه ای با همکاری مدرسه ابتدایی برهان برزین در تاریخ23 / 11 / 95 برگزار شد و 5 نفر از دانش آموزان این مدرسه به معرفی کتاب های خود پرداختند.
ایشان عنوان کردند: این نشست که با حضور خانم ولدی خرم مسئول بخش کودک کتابخانه مرکزی و خانم زهرا آقا میرزایی از شاعران مطرح استان در جمع دانش آموزان مدرسه برهان برزین برگزار گردید.
وی گفت : هدف از برگزاری این نشست ،معرفی کتابخانه برای دانش آموزان و همچنین آشنایی آنها با کتاب های ارزشمند موجود در کتابخانه و نحوه ی معرفی کتاب است.
شرح آثار ارائه شده نشست "کتابخوان" به شرح زیر است:
1. کتاب «قصه های کوچک برای بچه های کوچک» / نویسنده: شکوه قاسم نیا / ارائه توسط: علی قمری
2. کتاب «کوزه عسل» / نویسنده: محمد میر کیانی / ارائه توسط: امیر حسین نجفی
3. کتاب «حسنی و گل خندان » / نویسنده: مژگان شیخی / ارائه توسط: محمدمهدی چراغی
4. کتاب «هدهد و طاووس مغرور » / نویسنده: ابوالفضل هادی منش / ارائه توسط: امیر حسام حسن آبادی
5. کتاب «اولیس و غول یک چشم » / نویسنده: علی بابا ربیعی / ارائه توسط: محمد متین ابراهیمی
و در پایان به دانش آموزان شرکت کننده در نشست جوایزی اهدا شد.
جمعخوانی کتاب «سارا » در مدرسه برهان برزین برگزار شد:
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، رئیس کتابخانه مرکزی استان همدان، اظهار داشت : به مناسبت ایام الله دهه فجر بخش کود ک کتابخانه مرکزی همدان اقدام به برگزاری جمعخوانی کتاب «سارا » نوشته ابراهیم حسن بیگی در جمع دانش آموزان مدرسه ابتدایی برهان برزین کرد.
خانم حسینی شعار بیان نمود : این جمعخوانی با حضور خانم ولدی خرم مسئول بخش کودک کتابخانه مرکزی و خانم آقامیرزایی از شاعران مطرح استان در مدرسه برهان برزین برگزار گردید.
وی درباره معرفی کتاب گفت: کتاب «سارا » نوشته ابراهیم حسن بیگی از نویسندگان انقلابی حوزه ادبیات کودک می باشد که توسط انتشارات محراب قلم به چاپ رسیده است و داستان درباره دختری به نام فاطمه است که با تخیل قویی خود همراه شخصیت نقاشی اش به نام سارا در تظاهرات علیه شاه شرکت می کند ،و درجریان تظاهرات سارا شهید می شود. فاطمه به قدری تحت تاثیر قرار می گیرد ،که خود را در حال گریه برای شهادت سارا می بیند.
ایشان افزودند: این جمع خوانی با هدف آشنایی نسل کودک با انقلاب اصیل ایران و نقش کودکان در این انقلاب و همچنین ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان قشر کودک جامعه صورت پذیرفت . در این جلسه ابتدا هر نفر یک بند از داستان مورد نظر را می خواند و بند بعدی کتاب توسط دیگری ادامه می یافت تا اینکه دور اول به پایان می رسید و در مرحله بعد برای ایجاد سرگرمی با اشتباه خواندن هر فرد ادامه خواندن به دیگری انتقال می یافت.
وی ادامه داد: به منظور تمرکز هر چه بیشتر دانش آموزان در خصوص کتاب قرائت شده، سوالاتی در خصوص متن خوانده شده از حاضرین پرسیده شد تا آن ها به نحو موثرتری در امر خواندن شریک شوند. در پایان به معرفی کتابخانه ،خدمات و منابع آن در جمع دانش آموزان حاضر پرداخته شد.
در بخش کودک کتابخانه مرکزی همدان برگزار شد:
کارگاه فنون شعر و شاعری به مناسبت ایام الله دهه فجر
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، رئیس کتابخانه مرکزی، اظهار داشت : به مناسبت ایام الله دهه فجر کارگاه فنون شعر و شاعری با محوریت شعر انقلابی در بخش کودک و نوجوان کتابخانه مرکزی برگزار گردید.
خانم حسینی شعار گفت : این جلسه با حضور آقای مسعود طاهری عضد از شاعران انقلابی استان در حوزه ی کودک ، خانم زهرا آقا میرزایی شاعرو مربی کلاس فنون شعر و شاعری و اعضای فعال کلاس شعر بخش کودک کتابخانه مرکزی برگزار گردید.
ایشان افزودند: کارگاه با معرفی کتاب" ماه اسمش را نوشت" توسط نویسنده ی کتاب آقای مسعود طاهری عضد شروع شد،این کتاب که برگزیده جشنواره شعر انقلاب توسط انتشارات سوره مهر در دی ماه سال 92 نیز است ،مجموعه ای از چند شعر انقلابی است ،که در این جلسه چندین شعر آن توسط نویسنده قرائت شد.
وی ادامه داد: در ادامه چند نفر از اعضا فعال کلاس فنون شاعری کتابخانه به قرائت شعر های خود پرداختند و آقای مسعود طاهری نقات قوت و ضعف هر یک از شعر ها را برای سراینده ی آن بیان نمودند.
وی گفت: در پایان جلسه با اهدا لوح تقدیر از آقای طاهری عضد و همچنین کلیه ی اعضا کلاس شعر و شاعری تقدیر شد.
به مناسبت فرارسیدن دهه فجر ودر راستای آشنایی کودکان با ایام 22 بهمن گروهی از کودکان دبستان مغداد روستای حسین آباد شهرستان بهار از کتابخانه مرکزی بازدید کردند.
حسینی شعار افزود: آشنایی با دهه فجر و روز شمار انقلاب برای نسل کودک
و نوجوان که در آن دوره نبودند لازم است و به همین منظور بخش کودک کتابخانه مرکزی
در دهه فجر میزبان گروه بازدید از مدارس
می باشد. هدف اصلی از برگزاری برنامههای فرهنگی همانند بازدید ، جذب و فرهنگسازی
و ترویج مطالعه از سنین
کودکی می باشد.
وی ادامه داد: از جمله برنامه های فرهنگی در نظر گرفته شده برای این گروها ، بازدید و همچنین برنامه ی قصه گویی و مسابقه نقاشی با موضوع دهه فجر برای کودکان سنین پایین تر می باشد.